Nurmijärven tanssiopisto

NURMIJÄRVEN TANSSIOPISTO SIIRTYY LÄHI- JA HYBRIDIOPETUKSEEN 1.2. ALKAEN

Nurmijärven kunta on tehnyt oman linjauksensa lasten ja nuorten harrastustoiminnan avaamiseen Keusoten suositusten ja Etelä-Suomen aluehallintoviranomaisen tekemän päätösten perusteella. Tämän takia Nurmijärven koronasuositukset ja rajoitukset säilyvät ennallaan 28.2.21 asti muilta osin, paitsi alle 20-vuotiaiden harrastamisen osalta.

Keusoten ja alueen kuntien johto on nähnyt tarkoituksenmukaiseksi myötäillä pääkaupunkiseudun linjauksia, sillä alue muodostaa yhtenäisen harrastusalueen. Nurmijärvellä ja muulla Keusoten alueella alle 20-vuotiaiden harrastustoimintaa avataan rajatusti ja erityisiä turvallisuusohjeita noudattaen 1.2.2021 alkaen. Yli 20-vuotiaiden harrastustoimintaa rajoitetaan edelleen kuten aiemmin.

Pienryhmäkoko kaikessa sisätiloissa tapahtuvassa harrastustoiminnassa on 10 (10 lasta/nuorta + lisäksi opettaja/opettajat). Tanssiopisto suosittaa edelleen ensisijaisesti osallistumista etäyhteydellä ja mikäli ryhmän nykyinen koko ylittää 10 oppilasta, jaamme ryhmän kahteen osaan jatkaen opetusta hybridiopetuksena. Ryhmän oma opettaja on yhteydessä oppilaisiin ilmoittaen osallistumisvuoroista lähiopetukseen. Alle 10 oppilaan ryhmät palaavat lähiopetukseen normaalisti.

Ryhmät eivät saa sekoittua keskenään harrastustoiminnan aikana tai esim. käytävätiloissa siirryttäessä harrastustilaan. Harrastukseen saattajat, kuten vanhemmat, eivät tule sisätiloihin. Alle kouluikäisten saattamisen osalta voidaan tehdä erityisjärjestelyjä. Kaikki tunnit loppuvat noin 10 minuuttia aiemmin tilan tuuletuksen ja välineiden desinfioimisen takia.

Koska Keusoten alueen koronatilanne voi äkillisesti muuttua, tulee oppilaitten, huoltajien ja opiston henkilökunnan varautua siihen, että suosituksia ja rajoituksia voidaan joutua tiukentamaan nopeastikin.

OHJEISTUS OPPILAILLE KOSKIEN HYBRIDI– JA LÄHIOPETUSTA

Nurmijärven tanssiopistossa hybridiopetus tarkoittaa mahdollisuutta osallistua oman ryhmän lähiopetustunneille etänä Zoomin kautta. Tämä tarve voi nousta oppilaan ollessa lieväoireisesti sairas tai karanteenissa, jolloin hän ei voi nykyisten hygieniaohjeiden mukaisesti osallistua oman ryhmän lähiopetustunnille tai ryhmäkokoja pienennettäessä niin, että lähi- ja etäopetusviikot vuorottelevat. Zoom-linkit tunneille pysyvät samoina ja löytyvät aina nettisivultamme kohdasta etä/hybridiopetus https://nto.fi/hybridiopetus/.

TUNTIEN KORVAAMINEN

Emme tässä terveystilanteessa voi edelleenkään sallia korvaamisia lähiopetuksen tunneilla, mutta Zoomin kautta se on mahdollista etänä. Ryhmiä ei voi koronatilanteen vuoksi sekoittaa keskenään eikä ryhmiin voi ottaa toisen ryhmän oppilaita. Vältämme myös sijaisten tiheää vaihtumista.

KULKUOHJEET TANSSISALEIHIN

Jotta voimme kaikki osallistua lähiopetukseen turvallisesti, tutustuthan ohjeistukseen käynnistä tanssitunneille.

 

Kirkonkylän saleilla opettaja ohjeistaa ryhmän liikkumisissa ja odotustiloissa.

 

Syrjälän ja Länsikaaren tunnit järjestetään koulujen tiloissa. Näistä tulee vielä lisäohjeistuksia myöhemmin. Pukuhuoneet on jaettu ryhmäkohtaisesti – tarkkaile infolappuja pukuhuoneiden ovissa.

 

Monikon tanssisaleihin kuljetaan samaan tapaan kuin syksyllä. Kulku tapahtuu BC-oven kautta (kuplahallin puoleinen ovi). BC-ovi aukeaa 15 minuuttia ennen oman tunnin alkua. Sisään pääsee painamalla oven ulkopuolella olevaa kytkintä. Mikäli ovi ei ole jostain syystä auki, voit aina käyttää A-ovea (ovikoodi tanssikäytävälle 0211#).
Monikon pääovi ja kahvila ovat auki ma-to klo 11-17. Silloin myös pääovesta voi tulla sisälle, mutta Monikon aulassa on oleskelu tällä hetkellä kielletty muille paitsi kahvilan asiakkaille. Kahvilan palveluja voi hyödyntää! Jos Monikossa on tapahtuma, käynti koko illan BC-ovesta.

KÄYNTI MARIUS-SALIIN
Kun tulet sisään pääovesta tai BC–ovesta, odota tunnin alkua tanssikäytävän ulkopuolella turvavälit huomioiden. Opettaja päästää ryhmänsä sisään tanssikäytävään. Kädet desinfioidaan ja opettaja ohjaa oppilaita viemää ulkovaatteet ja kengät varastoon, kun edellinen ryhmä on poistunut. Poistuminen tanssitunnilta tapahtuu varaston kautta.
Oppilaat voivat käyttää wc-tiloja. Pukuhuoneita käytetään vain välttämättömissä tapauksissa.

KÄYNTI ISADORA-SALIIN
Kun tulet sisään pääovesta tai BC –ovesta, odota tunnin alkua tanssikäytävän ulkopuolella turvavälit huomioiden. Opettaja päästää ryhmänsä sisään varaston kautta. Kädet desinfioidaan ja opettaja ohjaa oppilaita viemää ulkovaatteet ja kengät tanssikäytävään. Poistuminen tanssitunnilta tapahtuu tanssikäytävän kautta.
Oppilaat voivat käyttää wc-tiloja. Pukuhuoneita käytetään vain välttämättömissä tapauksissa.

KÄYNTI MARTHA- JA FRED -SALEIHIN
Sisäänkäynti A –ovesta. Tanssikäytävän ovikoodi 0211#. Desinfioi kädet tullessasi. Ulkovaateet viedään pukuhuoneisiin ja kengät jätetään salin ulkopuolelle.

TURVALLISUUSOHJEET

– Tunnille saapuessa tarkkaile ohjekylttejä ja kuuntele henkilökunnan ohjeita.

– Kaikkien yli 12-vuotiaiden tulee käyttää kasvomaskia kaikissa tanssiopiston ja Monikon tiloissa pakollista. Tanssitunnin aikana maskin käyttö on suositeltavaa. Taustalla on Maailman terveysjärjestö WHO:n suositus, jonka mukaan 12-vuotiaiden ja sitä vanhempien tulisi noudattaa aikuisten maskisuositusten periaatteita.

– Odotustiloihin ja luokkien oville on sijoitettu käsidesiautomaatit, jotta kädet on helppo desinfioida opistolle saavuttaessa ja pois lähdettäessä.

– Oppilaiden välisiä tarpeettomia kontakteja pyritään estämään paikkamerkein salitilassa ja sujuvilla tuntisiirtymillä ryhmä kerrallaan. Opettajat ohjeistavat oppilaita luokissa toteutettavista järjestelyistä. Opettajan työn ja oppilaiden turvallisuuden takaamiseksi pidämme kaikki tunnit 10 minuuttia lyhyempinä, jotta opettaja ehtii tuulettamaan tilan, pesemään kätensä ja desinfioimaan tangot ja muut opetusvälineet oppilasryhmien väleissä.

– Toivomme, että vanhemmat vierailevat toimitiloissamme mahdollisimman vähän ja saattavat tunnille vain välttämätöntä apua tarvitsevat oppilaat. Pukuhuoneiden ja odotustilan käyttö toivotaan minimoitavan ja treeniasusteet puettavan jo kotona valmiiksi. WC-tilat ovat käytössä.

– Nuhaisena tai sairaana oppitunneille ei saa osallistua.

Scroll to Top