Nurmijärven tanssiopisto

Showjazz

Alkaen 8 v.

SHOWJAZZ on tanssitekniikka, jossa yhdistyy jazztanssin dynaamisuus, juurevuus, historia ja rytmikkyys sekä showtanssin säihke, näyttävyys, vauhdikkuus ja monipuolinen tyylikirjo. Tunneilla opetellaan jazzin perustanssitekniikan lisäksi monipuolisia tanssisarjoja, ilmaisua ja esiintymistä, rekvisiittaa, temppuja sekä nostoja hyödyntäen. Tyyli vaihtelee räväkästä pehmeään ja musiikki vaihtelee uusimmasta popista klassikoihin sekä jazzmusiikin eri tyyleihin.

Showjazztunnin sisältöön kuuluvat lämmittely, tekniikka-, hyppy- ja koordinaatioharjoitukset, improvisaatio, kehonhuolto sekä tanssisarjat. Showjazzissa painotetaan tekniikan lisäksi vahvaan ilmaisuun ja näyttävyyteen.

Showjazzin tasot

STARTTITASO
8-9-vuotiaille alkeistason tunti. Tällä tasolla ei tarvita aiempaa kokemusta tanssista ja opinnot kestävät 1-2 vuotta.

PERUSTASO 1
Pääsääntöisesti vähintään vuoden tanssia harrastaneille. Voit käydä yhdellä tunnilla viikossa, tai valita useamman tunnin täydentämään lajivalikoimaasi. Opinnot kestävät tällä tasolla 2-3 vuotta.

PERUSTASO 2
Pääsääntöisesti vähintään kaksi vuotta tanssia harrastaneille. Opinnot kestävät tällä tasolla 2-4-vuotta.

KESKITASO
Pääsääntöisesti 4 vuotta lajia harrastaneille. Tällä tasolla suositellaan ottamaan vähintään toinen viikkotunti. Opinnot kestävät tällä tasolla 2-4-vuotta.

JATKOTASO
Pääsääntöisesti vähintään kuusi vuotta lajia harrastaneille. Laajassa opintolinjassa edellytetään vähintään kahta viikkotuntia. Opinnot kestävät tällä tasolla niin pitkään, kunnes opettaja suosittelee siirtymistä edistyneet tasolle.

EDISTYNEET
Tällä tasolla oppilaalla on jo monipuolinen osaaminen tanssitekniikasta, ilmaisusta ja esiintymisestä.

LISÄKSI VALITTAVISSA:

K-14 TUNTI
K-14 tunti on tarkoitettu vähintään 14-vuotiaille, jotka aloittavat tanssin uutena harrastuksena tai showjazzin uutena lajina. Tunneilla harjoitellaan lajin perustaitoja ja -tietoja ja opinnot kestävät tällä tasolla vähintään yhden vuoden.

SHOWTANSSI AIKUISET
Aikuisten showtanssi aloittaville ja jo tanssia harrastaneille. Alkeet ja jatkotaso.

TUNTIVARUSTEET

  • Trikoot, legginsit tai jazzhousut, navan peittävä yläosa, tanssipuku tai t-paita.
  • Jazztossut ovat vapaehtoiset. Opettajat auttavat tossujen hankinnassa.
  • Korkokengät keskitasolta alkaen opettajan ohjeiden mukaan.
  • Hiukset kiinni, kellot ja korut pois.
Scroll to Top