Nurmijärven tanssiopisto

Showjazz

Alkaen 8 v.

SHOWJAZZ on tanssitekniikka, jossa yhdistyy jazztanssin dynaamisuus, juurevuus, historia ja rytmikkyys sekä showtanssin säihke, näyttävyys, vauhdikkuus ja monipuolinen tyylikirjo. Tunneilla opetellaan jazzin perustanssitekniikan lisäksi monipuolisia tanssisarjoja, ilmaisua ja esiintymistä, rekvisiittaa, temppuja sekä nostoja hyödyntäen. Tyyli vaihtelee räväkästä pehmeään ja musiikki vaihtelee uusimmasta popista klassikoihin sekä jazzmusiikin eri tyyleihin.

Showjazztunnin sisältöön kuuluvat lämmittely, tekniikka-, hyppy- ja koordinaatioharjoitukset, improvisaatio, kehonhuolto sekä tanssisarjat. Showjazzissa painotetaan tekniikan lisäksi vahvaan ilmaisuun ja näyttävyyteen.

Showjazzin tasot

STARTTITASO
8-9-vuotiaille alkeistason tunti. Tällä tasolla ei tarvita aiempaa kokemusta tanssista ja opinnot kestävät 1-2 vuotta.

PERUSTASO 1
Pääsääntöisesti vähintään vuoden tanssia harrastaneille. Voit käydä yhdellä tunnilla viikossa, tai valita useamman tunnin täydentämään lajivalikoimaasi. Opinnot kestävät tällä tasolla 2-3 vuotta.

PERUSTASO 2
Pääsääntöisesti vähintään kaksi vuotta tanssia harrastaneille. Opinnot kestävät tällä tasolla 2-4-vuotta.

KESKITASO
Pääsääntöisesti 4 vuotta lajia harrastaneille. Tällä tasolla suositellaan ottamaan vähintään toinen viikkotunti. Opinnot kestävät tällä tasolla 2-4-vuotta.

JATKOTASO
Pääsääntöisesti vähintään kuusi vuotta lajia harrastaneille. Laajassa opintolinjassa edellytetään vähintään kahta viikkotuntia. Opinnot kestävät tällä tasolla niin pitkään, kunnes opettaja suosittelee siirtymistä edistyneet tasolle.

EDISTYNEET
Tällä tasolla oppilaalla on jo monipuolinen osaaminen tanssitekniikasta, ilmaisusta ja esiintymisestä.

LISÄKSI VALITTAVISSA:

K-14 TUNTI
K-14 tunti on tarkoitettu vähintään 14-vuotiaille, jotka aloittavat tanssin uutena harrastuksena tai showjazzin uutena lajina. Tunneilla harjoitellaan lajin perustaitoja ja -tietoja ja opinnot kestävät tällä tasolla vähintään yhden vuoden.

SHOWTANSSI AIKUISET
Aikuisten showtanssi aloittaville ja jo tanssia harrastaneille. Alkeet ja jatkotaso.

TUNTIVARUSTEET

  • Showjazztunnille kannattaa pukeutua joustaviin vartalonmyötäisiin treenivaatteisiin. Showjazzissa harjoitellaan myös lattiatekniikkaa, joten mukana kannattaa varmuuden vuoksi olla myös pitkähihaista ja -lahkeista vaattetta.
  • Opettajasta riippuen tunnilla käytetään sukkia tai jazztossuja, mutta myös paljan jaloin pärjää hyvin! Jatkotason tunneilla on mahdollisuus tutustua myös korkokenkätekniikkaan.
  • Hiukset kiinni, kellot ja korut pois.
  • Oma opettaja antaa tarkemmat ohjeet tuntien alettua.
Nurmijärven tanssiopisto
Scroll to Top