Nurmijärven tanssiopisto

Katutanssi

Alkaen 8v.

Nurmijärven tanssiopistossa katutanssilajeihin kuuluvat street ja breikki.

STREET
Street dance on niin sanottu kattotermi, jonka alle kuuluvat kaikki katutanssilajit (mm. break dance, popping, hip hop, locking, house). Street-tunneilla tutustutaan eri katutanssilajeihin opettajan ja ryhmän kiinnostuksen kohteista riippuen. Tunnin aikana tehdään lämmittely, harjoitellaan tekniikkaa sekä koreografiaa. Tunneilla treenataan monipuolisesti ja heittäydytään musiikin ja tanssin vietäväksi. Tarkoituksena on kehittyä jatkuvasti ja tärkeintä on olla oma itsensä, tanssia omalla tyylillä.

BREIKKI
Breakdance eli breikki, alkuperäiseltä nimeltään B-Boying, on tanssityyli, joka sai alkunsa 1970-luvun alussa Yhdysvalloissa New Yorkin Bronxissa. Lajiin kuuluu oman persoonallisuuden korostaminen ja erottuminen joukosta. Tanssi itsessään sekoittaa monia eri elementtejä muista lajeista, kuten esimerkiksi akrobatiasta, salsasta sekä/tai capoeirasta. Breikille on tyypillistä monipuolinen jalkatyöskentely ylä- ja alatasossa sekä kilpailullisuus (eli battle). Battleissa on kyse omien taitojen mittaamisesta joko tuntiolosuhteissa tai kilpailuissa.

Streetin tasot

STARTTITASO
8-9-vuotiaille alkeistason tunti. Voit käydä yhdellä tunnilla viikossa tai valita useamman tunnin. Tällä tasolla ei tarvita aiempaa kokemusta tanssista ja opinnot kestävät 1-2 vuotta.

PERUSTASO 1
Street uutena lajina aloitetaan pääsääntöisesti tältä tasolta (10-13-vuotiaat). Voit käydä yhdellä tunnilla viikossa, tai valita useamman tunnin täydentämään lajivalikoimaasi. Opinnot kestävät tällä tasolla 1-2 vuotta.

PERUSTASO 2
Pääsääntöisesti vähintään yhden vuoden lajia harrastaneille. Opinnot kestävät tällä tasolla 1-4 vuotta.

KESKITASO
Pääsääntöisesti 4 vuotta lajia harrastaneille. Tällä tasolla suositellaan ottamaan vähintään toinen viikkotunti. Opinnot kestävät tällä tasolla 2-4 vuotta.

JATKOTASO
Pääsääntöisesti vähintään kuusi vuotta lajia harrastaneille. Laajassa opintolinjassa edellytetään vähintään kahta viikkotuntia, ja syventävissä opinnoissa tunteja tulee olla vähintään kolme viikossa. Opinnot kestävät tällä tasolla niin pitkään, kunnes opettaja suosittelee siirtymistä edistyneet tasolle.

EDISTYNEET
Tällä tasolla oppilaalla on jo monipuolinen osaaminen tanssitekniikasta, ilmaisusta ja esiintymisestä.

Breikin tasot

STARTTITASO
Breikin voi aloittaa 8-9-vuotiaana. Tunti voi olla yksittäinen valinta tai voit täydentää sillä omaa lajivalikoimaasi. Opinnot kestävät tällä tasolla yleensä 2 vuotta.

PERUSTASO
Vähintään kaksi vuotta breikkiä harrastaneille. Opinnot kestävät tällä tasolla 2-4 vuotta.

KESKI- JA JATKOTASO
Vähintään 3 vuotta breikkiä harrastaneille. Edistynein taso, jolloin oppilaalla on jo monipuoliset taidot.

LISÄKSI VALITTAVISSA:

STREET 13+
Tämä tunti on tarkoitettu aloitteleville streetin harrastajille. Tällä tunnilla streetin alkeisiin voi perehtyä ikäisessään seurassa ja edetä omien kykyjen mukaan. Tunneilla harjoitellaan lajien perustaitoja ja -tietoja. Sopii sekä aloittelijoille että hieman tanssia kokeilleille. Opinnot kestävät tällä tasolla vähintään yhden vuoden.

STREET AIKUISET
Aikuisten street aloittaville ja jo tanssia harrastaneille. Tasot: street aikuiset avoin taso, street aikuiset keski/jatko, street aikuiset jatko.

BREIKKI AIKUISET ALKEET
Aikuisten breikki aloittaville. Myös aiemmin tanssineet ovat tervetulleita.

TUNTIVARUSTEET STREET JA BREIKKI

  • Rennot liikkumiseen sopivat vaatteet. Jalkapohjaa ja nilkkaa tukevat tennarit (ei sisäpelikenkiä, ei sneakereita). Streetkenkä on parhaimmillaan vaaleapohjainen, kevyt, iskuja vaimentava ja nilkan liikkuvuudesta riippuen joko nilkkaa tukeva (eli korkeavartinen) tai matalavartinen. Kangaspintaiset kengät hengittävät hyvin, mutta nahkaiset/keinokuituiset tukevat jalkaterää vahvemmin.

    Streetkenkiä myy esim. urheiluliikkeet, sekä isoimmat supermarketit. Malleja on lukuisia ja ne voivat vaihdella Adidaksen superstar, stan smith tai falcon -malleista Niken flex experience, roshe run tai performance -malleihin, mutta käytännössä mikä tahansa hyvältä tuntuva juoksukenkä tai ”street”-kenkä käy.

    Tarkistattehan, ettei kengän pohjasta jää mustia raitoja lattiaan!

  • Hiukset kiinni, kellot ja korut pois.
  • Breikkiin pitkähihainen yläosa, pipo.
Scroll to Top