Nurmijärven tanssiopisto

Baletti

Alkaen 8 v.

BALETTI on länsimaisen taidetanssin vanhin muoto, jonka ominaispiirteitä ovat baletin estetiikan noudattaminen, pyrkimys keveyden illuusioon ja tekniikan perusteellinen harjoittelu. Baletti on monipuolinen laji, joka sopii kaikenikäisille. Baletissa kehittyy mm. notkeus, jalkojen aukikierto, vartalon hallinta, kehon linjaukset, ryhti, elastisuus ja keskittymiskyky. Balettitekniikka on kaikkien tanssilajien perusta ja tukee muissa tanssilajeissa kehittymistä.

Kärkitossutyöskentely aloitetaan perustasolta 2, jolloin viikkotunteja on kaksi. Jatkotasosta eteenpäin oppilas voi itse valita jatkaako kärkitossutyöskentelyä. Kärkitossutyöskentelyä harjoitellaan jatkotasosta eteenpäin erillisillä point-tunneilla.

Baletin tasot

BALETTI STARTTI
8-9 -vuotiaat
Baletti startti on 8-vuotiaille baletin aloittaville harrastajille (2014 syntyneet). Jos oppilas on ollut 7v. nyky/baletti alkeet -tunnilla, hän voi siirtyä tälle tasolle. Tällä tasolla voi myös aloittaa tanssiharrastuksen.

PERUSTASO 1
Pääsääntöisesti yhden vuoden balettia harrastaneille. Opinnot kestävät tällä tasolla 1-2-vuotta.

PERUSTASO 2
Pääsääntöisesti vähintään kaksi vuotta balettia harrastaneille. Tällä tasolla kaksi viikkotuntia, joista toinen kärkitossutunti (point). Opinnot kestävät tällä tasolla 1-2 vuotta.

KESKITASO 1
Pääsääntöisesti vähintään kolme vuotta balettia harrastaneille. Kaksi viikkotuntia. Opinnot kestävät tällä tasolla 1-2 vuotta.

KESKITASO 2
Pääsääntöisesti vähintään viisi vuotta balettia harrastaneille. Kaksi viikkotuntia. Opinnot kestävät tällä tasolla 1-2 vuotta.

JATKOTASO 1
Pääsääntöisesti vähintään kuusi vuotta balettia harrastaneille. Kaksi viikkotuntia. Opinnot kestävät tällä tasolla 1-2 vuotta.

JATKOTASO 2
Vähintään seitsemän vuotta balettia harrastaneille. Opinnot kestävät tällä tasolla kahdesta vuodesta niin pitkään, kunnes opettaja suosittelee siirtymistä edistyneet tasolle.

EDISTYNEET
Edistynein taso, jolloin oppilaalla on jo erittäin monipuoliset taidot tanssitekniikasta, ilmaisusta ja esiintymisestä. Tällä tasolla syvennetään osaamista.

POINT ALKEET
Point alkeet: erillinen kärkitossutunti vähintään vuoden treenanneille aikuisille ja teineille, sekä perustuntien lisänä kaikille baletin perustaso 2 - keskitason oppilaille. Valitse tämä, kun haluat parantaa kärkitossutekniikkaasi!

POINT JATKO
Kärkitossutunti jatko- ja edistyneet tason oppilaille.

LISÄKSI BALETISSA VALITTAVISSA:

BALETTI K-14
Tämä tunti on tarkoitettu aloitteleville baletin harrastajille. Tällä tunnilla baletin alkeisiin voi perehtyä ikäisessään seurassa ja edetä omien kykyjen mukaan. Tunnit koostuvat tanko- ja keskilattiaharjoitteista. Sopii sekä aloittelijoille että hieman balettia kokeilleille.

BALETTI AIKUISET AVOIN TASO
Balettitunti kaikille yli 16-vuotiaille, jotka rakastavat sulavaa liikettä, ilmaisua, kehon hyvinvoinnin parantamista ja musiikkia. Baletin tehokas harjoittelutunti, joka sopii kaikille aikuisille tasosta riippumatta.

BARRE (nuoret + aikuiset)
Uudehko tuttavuus Nto:ssa. Barre muokkaa ja vahvistaa kehoa monipuolisesti. Tunnilla kehittyvät mm. lihaskunto, liikkuvuus ja ryhti. Barre-tunti on saanut nimensä balettitangolla eli barrella tehdystä harjoittelusta. Supertehokas koko kehon treeni, jonka juuret ovat klassisen baletin tankoharjoittelussa. Tunti ei vaadi aiempaa kokemusta tanssista. Nyt myös kirkonkylällä!

 

TUNTIVARUSTEET

  • Varustetiedote löytyy täältä.
  • Pitkät hiukset nutturalle, haituvat kuriin pinneillä tai pannalla. Kellot ja korut pois.
  • Balettinutturan tekemiseen löytyy ohjevideoita netistä, esim. täällä (englanninkielinen).
  • Video-ohje kärkitossujen nauhojen kiinnittämiseen (englanninkielinen).
  • Video-ohje tossujen (pehmeiden ja kovien) karanneen kiristysnauhan pujotukseen (suomenkielinen).
Nurmijärven tanssiopisto
Scroll to Top