Nurmijärven tanssiopisto

Baletti

Alkaen 8 v.

BALETTI on länsimaisen taidetanssin vanhin muoto, minkä ominaispiirteitä ovat baletin estetiikan noudattaminen, pyrkimys keveyden illuusioon ja tekniikan perusteellinen harjoittelu. Baletti on monipuolinen laji, joka sopii kaikenikäisille. Baletissa kehittyy mm. notkeus, jalkojen aukikierto, vartalon hallinta, kehon linjaukset, ryhti, elastisuus ja keskittymiskyky. Balettitekniikka on kaikkien tanssilajien perusta ja tukee muissa tanssilajeissa kehittymistä.

Kärkitossutyöskentely aloitetaan perustasolta 2, jolloin viikkotunteja on kaksi. Jatkotasosta eteenpäin oppilas voi itse valita jatkaako kärkitossutyöskentelyä. Kärkitossutyöskentelyä harjoitellaan jatkotasosta eteenpäin erillisillä point-tunneilla.

Baletin tasot

BALETTI STARTTI
8-9 -vuotiaat
Baletti startti on 8-9-vuotiaille baletin aloittaville harrastajille (alkaen -11 syntyneet). Jos oppilas on ollut 7 v nyky/baletti alkeet -tunnilla, hän voi siirtyä tälle tasolle. Tällä tasolla voi myös aloittaa tanssiharrastuksen.

PERUSTASO 1
Pääsääntöisesti yhden vuoden balettia harrastaneille. Opinnot kestävät tällä tasolla 1-2-vuotta.

PERUSTASO 2
Pääsääntöisesti vähintään kaksi vuotta balettia harrastaneille. Tällä tasolla kaksi viikkotuntia, joista toinen kärkitossutunti (point). Opinnot kestävät tällä tasolla 1-2 vuotta.

KESKITASO 1
Pääsääntöisesti vähintään kolme vuotta balettia harrastaneille. Kaksi viikkotuntia. Opinnot kestävät tällä tasolla 1-2 vuotta.

KESKITASO 2
Pääsääntöisesti vähintään viisi vuotta balettia harrastaneille. Kaksi viikkotuntia. Opinnot kestävät tällä tasolla 1-2 vuotta.

JATKOTASO 1
Pääsääntöisesti vähintään kuusi vuotta balettia harrastaneille. Kaksi viikkotuntia. Opinnot kestävät tällä tasolla 1-2 vuotta.

JATKOTASO 2
Vähintään seitsemän vuotta balettia harrastaneille. Opinnot kestävät tällä tasolla kahdesta vuodesta niin pitkään, kunnes opettaja suosittelee siirtymistä edistyneet tasolle.

EDISTYNEET
Edistynein taso, jolloin oppilaalla on jo erittäin monipuoliset taidot tanssitekniikasta, ilmaisusta ja esiintymisestä. Tällä tasolla syvennetään osaamista.

POINT JATKO 2
Kärkitossutunti jatko- ja edistyneet tason oppilaille.

LISÄKSI BALETISSA VALITTAVISSA:

BALETTI AIK. +k-14 ALKEET
Balettitunti aloittaville harrastajille. Yli 14-vuotiaille ja aikuisille.

BALETTI K-14 KESKITASO JA AIKUISET KESKITASO
Balettitunti vähintään vuoden balettia harrastaneille. Yli 14-vuotiaille ja aikuisille.

BALETTI POINT PERUSTASO k-14 + AIKUISET
Kärkitossutunti vähintään vuoden balettia harrastaneille yli 13-vuotiaille ja aikuisille. Tämän tunnin lisäksi on otettava vähintään yksi baletin perustreenitunti.

BARRE (K-14 + aikuiset)
Uusi tuttavuus Nto:ssa. Barre muokkaa ja vahvistaa kehoa monipuolisesti. Tunnilla kehittyvät mm. lihaskunto, liikkuvuus ja ryhti. Barre-tunti on saanut nimensä balettitangolla eli barrella tehdystä harjoittelusta. Supertehokas koko kehon treeni, jonka juuret ovat klassisen baletin tankoharjoittelussa. Tunti ei vaadi aiempaa kokemusta tanssista

FIT BALLET (K-14 + aikuiset)
Fit Ballet-tunti on kehonhuollollista balettia kaiken tasoisille tanssijoille aloittelijoista pitkään treenanneille. Tunti koostuu syviä lihasryhmiä vahvistavista lattiatankoharjoitteista, sekä esim. kuminauhojen, jumppapallojen ja balancer-lautojen avulla tehtävästä harjoittelusta. Tunti soveltuu toisen lajin rinnalle tai itsenäiseksi treeniksi. Tunti auttaa vahvistamaan keskivartalon tukilihaksia, saavuttamaan hyvän ryhdin ja optimaalisen kehon linjauksen sekä tukemaan tanssitekniikan harjoittelua.

TUNTIVARUSTEET

  • Varustetiedote löytyy täältä.
  • Pitkät hiukset nutturalle, haituvat kuriin pinneillä tai pannalla. Kellot ja korut pois.
  • Balettinutturan tekemiseen löytyy ohjevideoita netistä, esim. täällä (englanninkielinen).
  • Video-ohje kärkitossujen nauhojen kiinnittämiseen (englanninkielinen).
  • Video-ohje tossujen (pehmeiden ja kovien) karanneen kiristysnauhan pujotukseen (suomenkielinen).
Scroll to Top