Nurmijärven tanssiopisto

Lastentanssi

Naperot 1-2v, varhaisiän opinnot 3-6v, valmentavat opinnot 7v

LASTENTANSSI on lapsille tarkoitettua tanssinopetusta kullekin ikätasolle sopivalla tavalla. Lastentanssissa tutustutaan tanssin perusteisiin ja peruselementteihin monipuolisesti mielikuvien ja luovien harjoitusten avulla. Opetuksen tavoitteena on herättää tanssin iloa, tukea ilmaisua ja luovuuden kehitystä sekä kannustaa etenemään tanssin oppimispolulla. Lastentanssi tukee lapsen kokonaisvaltaista kehitystä, liikunnallisia ja sosiaalisia taitoja sekä oppimisvalmiuksia.

Tunnit rakentuvat lapsen kokemusmaailmaan sopivista harjoituksista, joissa keskiössä ovat tanssi, luovuus ja leikinomaisuus. Tunnit sisältävät perusliikuntataitoja kehittäviä harjoituksia, pienten tanssien opettelua, luovia tehtäviä sekä tanssitekniikan alkeita. Opetuksessa hyödynnetään musiikkia, loruja ja eri välineitä (mm. pallot, huivit, nauhat, vanteet, hernepussit) sekä muita taideaineita osana tanssinopetusta. Vaikutteita otetaan mm. kuvataiteesta, kirjallisuudesta, musiikista ja sirkustaiteesta. Opetus pohjautuu nykytanssin ja baletin tekniikoihin.

Naperoiden (1-2-vuotiaat, 2-4-vuotiaat) tunnilla mukana on lapsen oma aikuinen. Tunnit ovat hauskaa yhdessä tekemistä ja tanssiin tutustumista leikin, välineiden ja musiikin avulla. Naperoiden tunnille ilmoittaudutaan lapsen nimellä. Mukaan tulevan aikuisen ei tarvitse tehdä erillistä ilmoittautumista. Naperot 1-2-vuotiaat -tunnille suosittelemme osallistumista kun lapsi tuettuna kävelee.

7v nyky/baletti alkeisopinnoissa tutustutaan nykytanssin ja klassisen baletin alkeisiin. Opintojen aikana pohjustetaan pitkäjänteistä työskentelyä ja tutustutaan molempien lajien erityspiirteisiin. Tunnit sisältävät monipuolisia harjoituksia ja tanssitekniikkaan ikätasolle sopivassa muodossa. Tunneilla tehdään luovia harjoituksia, harjoitellaan oman liikkeen tuottamista ja tuntitansseja. Opinnot antavat valmiuksia tanssin jatko-opinnoille.

LISÄTIEDOT

  • Naperot 1-2v oman aikuisen kanssa. Lastentanssiryhmät 3v, 4v, 5v ja 6v. 7-vuotiaana osallistutaan tanssin valmentavaan opetukseen.
  • Hurrikaanitunnit ovat erityisesti suunniteltu vastaamaan poikien ja muiden hurrikaanimielisten tarpeita huomioiden motorisen kehittymisen erityispiirteitä.

TUNTIVARUSTEET

  • Tanssipuku (ei pitkiä tyllihameita) tai t-paita ja shortsit/verkkarit, paljaat jalat.
  • Hiukset kiinni, korut pois.
Nurmijärven tanssiopisto
Scroll to Top