Nurmijärven tanssiopisto

Aikuisten tunnit

AIKUISTEN TUNNEILLE voivat tulla niin aloittelijat kuin kokeneemmatkin tanssijat. Tunneilla edetään jokaisen oman kunnon ja taitotason puitteissa. Tunnit ovat inspiroivia ja kehittäviä, huumoria unohtamatta!

"Tanssi on mitä parhainta liikuntaa hauskuudella ja taiteellisuudella höystettynä”


Aikuisten tuntivaihtoehtoja: katso ajantasaisimmat tiedot aina lukujärjestyksestä.

Tuntikuvaukset

AFRO: Afrikkalainen tanssi on iloista, rentoa rytmikästä ja mieltä ja kuntoa kohottavaa tanssia paljain jaloin rumpumusiikin tahdissa. Hartiat, lantio ja rintakehä saavat kyytiä! Mukaan voi tulla ensikertalainenkin.

BALETTI: Klassinen tanssin muoto, joka vahvistaa kehoa ja kohottaa ryhtiä. Kaunis musiikki ja linjakkaat liikkeet hyväilevät niin mieltä kuin kehoakin. Balettiharrastuksen voi aloittaa aikuisenakin! Tarjolla on ryhmiä myös jo balettia tanssineille kärkitossuilla (point) ja ilman.

BARRE: Maailmalla huippusuosion saanut supertehokas koko kehon treeni. Barren juuret ovat klassisessa baletissa ja Pilateksessa ja treeni tehdään pääasiassa balettitangon eli barren ääressä. Barre-tunnilta saat lihaskuntoa ja liikkuvuutta sekä voimaantuneen ja ryhdikkään olon. Aiempaa balettikokemusta ei tarvita.

FIT BALLET: FitBallet -tunti tarjoaa kehonhuollollista balettia kaikentasoisille tanssijoille! Tunti koostuu syviä lihasryhmiä vahvistavista lattiatankoharjoitteista, sekä esim. kuminauhojen, jumppapallojen ja balancer-lautojen avulla tehtävästä harjoittelusta. Tunnilla keskitytään kunnon kohottamiseen ja kokonaisvaltaiseen kehonhallintaan baletin liikemaailman kautta. Helpot sarjat useilla toistoilla ovat tehokkaita ja rohkaisevat myös vasta-alkajat hyppäämään mukaan! Varusteina toimii joustava tanssiasu ja pehmeät balettitossut tai sukat.

NYKYTANSSI: Nykytanssi on monipuolinen taidetanssilaji, jossa yhdistyvät kehon monipuolinen käyttö sekä oppilaan oma luovuus ja intuitiot. Nykytanssin opetus perustuu holistiseen (kokonaisvaltaiseen) ihmiskäsitykseen: tanssia on kaikessa, tanssi ei ole suoritus ja jokaisen tanssi on merkityksellistä. Nykytanssi on kehoa ja mieltä rikastuttava tanssilaji, mikä sopii kaikenikäisille. Nykytanssille on ominaista monipuolisen liikemateriaalin käyttö, johon otetaan vaikutteita myös muista tanssilajeista. Nykytanssissa liikutaan eri tasoissa painovoimaa, rentoutta ja hengitystä hyväksi käyttäen.

SHOWJAZZ: Showjazz on tanssitekniikka, jossa yhdistyy jazztanssin dynaamisuus, juurevuus, historia ja rytmikkyys sekä showtanssin säihke, näyttävyys, vauhdikkuus ja monipuolinen tyylikirjo. Tunneilla opetellaan jazzin perustanssitekniikan lisäksi monipuolisia tanssisarjoja, ilmaisua ja esiintymistä, rekvisiittaa, temppuja sekä nostoja hyödyntäen. Tyyli vaihtelee räväkästä pehmeään ja musiikki vaihtelee uusimmasta popista klassikoihin sekä jazzmusiikin eri tyyleihin. Showjazztunnin sisältöön kuuluvat lämmittely, tekniikka-, hyppy- ja koordinaatioharjoitukset, improvisaatio, kehonhuolto sekä tanssisarjat. Showjazzissa painotetaan tekniikan lisäksi vahvaan ilmaisuun ja näyttävyyteen.

STREET: Katutanssikulttuurista lähtevä laji, jossa yhdistellään eri tyylejä mm. hiphoppia, housea, lockingia, breakdancea, old schoolia ja new styleä. Jokaisella opettajalla on oma tyyli opettaa. Tunneilla treenataan monipuolisesti ja heittäydytään musiikin ja tanssin vietäväksi. Tarkoituksena on kehittyä jatkuvasti ja tärkeintä on olla oma itsensä, tanssia omalla tyylillä.

LISÄTIEDOT

-

TUNTIVARUSTEET

  • Katso aina lajin mukaan
Scroll to Top