Nurmijärven tanssiopisto

NTO:n junioriopettajatoiminta

NTO on vuosien saatossa kouluttanut pitkään tanssia harrastaneista oppilaistaan junioriopettajia. Nyt on menossa toimintahistorian 10. kurssi! Ensimmäinen kurssi järjestettiin lukuvuonna 1998-1999. Tänä vuonna meillä on mukana kahdeksan innokasta kurssilaista, joita saatatte tavata tanssitunneillanne. Heidät tunnistaa oranssista nimikyltistä.

Junioriopettajakurssille haetaan kirjallisella hakemuksella ja sen tueksi tarvitaan opettajan suositus soveltuvuudesta opetustehtäviin. Jotkut junioriopettajista ovat jääneet aikojen saatossa opiston vakituisiksi opettajiksi.

Junioriopettajakoulutuksessa oppilaat saavat laajan perehdytyksen tanssinopetuksen perusteisiin, opetussuunnitelmaan, pedagogisiin asioihin sekä lajikohtaisiin käytännön vaatimuksiin. NTO:lla on nyt toimintahistorian 10. kurssi meneillään ja siitä valmistuvat junioriopettajat voivat toimia NTO:n tanssitunneilla sijaisina 4.12. jälkeen. Saatat törmätä junioriopettajiimme heidän tehdessä perehdytykseen kuuluvaa harjoittelua opettajan läsnäollessa tai heidän toimiessa vakituisten opettajien sijaisena.

Laajuudeltaan perehdytys vastaa yhtä opintopistettä (23-30 h) ja perustuu tanssipedagogiikan yleisiin oppimateriaaleihin, julkaisuihin ja opiston opetussuunnitelmaan. Koulutuksesta vastaa tanssipedagogiikan ammattilaiset. Kurssi ei kuitenkaan täytä varsinaisia tutkintovaatimuksia tanssinopettajan ammatilliseen koulutukseen eikä sillä ole jatko-opinnoissa suoraa hyväksilukumahdollisuutta. Junioriopettajien työsuhteessa noudatetaan työnantajaa kulloinkin sitovaa työehtosopimusta, joka tätä sopimusta allekirjoitettaessa on Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liiton, PALTA ry:n ja Stopp ry:n välinen tanssinopettajien työehtosopimus. Toivomme, että junioriopettajatoiminta tukee NTO:n oppilaiden oppimista ja tanssiyhteisömme kehittymistä.

Scroll to Top