Nurmijärven tanssiopisto

Ilmoittautuminen lukuvuodelle 2024-2025

Ilmoittautuminen tulevalle lukukaudelle avautuu nykyisille oppilaillemme torstaina 2.5.2024 klo 9. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Paikka tanssitunnille kannattaa varata nyt keväällä ja lopullisen päätöksen osallistumisesta voi tehdä elokuussa.

Avaamme ilmoittautumisen uusille oppilaille ti 20.5. klo 9 alkaen, jolloin ne nykyiset oppilaat, jotka eivät ole 15.5. klo 23.59 mennessä ilmoittautuneet, menettävät etusijansa oppilaspaikkoihin. Varmista paikkasi haluamassasi ryhmässä siis nyt! Ilmoittautuminen tehdään osoitteessa https://nto.eepos.fi/. Ilmoittautumislomakkeen löydät Eepokseen kirjautumisen jälkeen yläreunan kohdasta Lomakkeet. Nykyisten oppilaiden uusina aloittavat sisarukset ilmoitetaan myös 20.5. alkaen. Huomioittehan, että yhdellä lomakkeella voi ilmoittaa vain yhden oppilaan.

 

OIKEA RYHMÄ – Tuntisuositukset

 

Löydät opettajan tekemät tuntisuositukset viimeistään 2.5. klo 9.00 kirjautumalla Eepokseen omalle tilillesi. Mikäli suositukset eivät kohdallasi vielä näy, tulevat ne sinne lähipäivinä.

 

Tuntisuositukset ovat ehdotuksia oppilaan oikeasta ryhmätasosta tämänhetkisten tuntivalintojen mukaan.  Opettaja ehdottaa kaikkia kyseisen tason tunteja, joista voit valita haluamasi tunnin/tunnit. Tuntisuosituksissa voi näin ollen olla listattuna useita tunteja. Kaikkia suositeltuja tunteja ei tarvitse valita.

 

Voit myös valita uuden tanssilajin lisätunniksi tai vaihtaa tanssilajia. Jos olet epävarma valinnoista, tiedustele sinulle sopivia ryhmiä tanssiopiston toimistolta tanssiopisto@nto.fi tai omalta opettajaltasi. Jos jotkut omien ryhmiesi tunnit menevät päällekkäin uudessa lukujärjestyksessä, tiedustele toimistolta vaihtoehtoisia ryhmiä. Huom! Oppilaan viikkotuntimäärä saa olla korkeintaan 8 oppituntia / viikko (erikoiskoulutuksen oppilaille räätälöidään henkilökohtainen opetussuunnitelma). Jos havaitsemme ryhmävalinnoissasi ongelman, otamme yhteyttä.

 

Mikäli valitsemasi ryhmä on jo täynnä, voit ilmoittautua jonoon. Ryhmissä tapahtuu vielä paljon muutoksia ennen syyskauden alkua.

 

Arvioinnit: Naperot 1–2 v ja 2–4 v -ryhmille, lastentanssiryhmille (3–7 v.) ja hurrikaaniryhmille jaetaan osallistumistodistus viimeisillä tanssitunneilla. Starttitasosta alkaen oppilas saa sähköisen lukuvuosiarvion Eepokseen toukokuun loppuun mennessä. Lukuvuosiarviointi perustuu taiteen perusopetuksen opetussuunnitelman mukaisiin osa-alueisiin: Hyvinvointi ja kehollisuus, taito ja taide, vuorovaikutus ja kulttuurinen osaaminen sekä esiintyminen. Arviointi on positiivista ja oppilasta kannustavaa.

 

 

TANSSIOPINTOJEN RAKENNE: YLEINEN JA LAAJA OPPIMÄÄRÄ

Tanssiopistossamme kaikki oppilaat suorittavat tanssin taiteen perusopetusta. Oppilas suorittaa joko laajaa tai yleistä oppimäärää, tämä määräytyy lajivalintojen sekä tuntimäärien perusteella. Kerromme opintojen rakenteesta ja opetussuunnitelmasta lisää nettisivullamme https://nto.fi/opetus/.

 

Yleinen oppimäärä

Yleisen oppimäärän laskennallinen laajuus on 500 tuntia, eli 18,5 opintopistettä. Oppilas voi valita yhden tai useamman haluamansa lajin opiston tuntitarjonnasta. Yleisen oppimäärän opinnot koostuvat yhteisistä opinnoista (300 tuntia, eli 11,1 opintopistettä) ja teemaopinnoista (200 tuntia, eli 7,4 opintopistettä). Teemaopintoja voi valita myös toisesta taideaineesta.

 

Laaja oppimäärä

Laajan oppimäärän laskennallinen laajuus on 1300 tuntia, eli 48,1 opintopistettä. Laajan oppimäärän perustana ovat nykytanssi- ja balettiopinnot, jotka ovat osa opintoja koko laajan oppimäärän opintojen ajan. Muut lajit oppilas voi vapaasti valita tuntitarjonnasta. Laajan oppimäärän opinnot koostuvat perusopinnoista (800 tuntia, eli 29,6 opintopistettä) ja syventävistä opinnoista (500 tuntia, eli 18,5 opintopistettä). Opintojen päätteeksi oppilas saa taiteen perusopetuksen päättötodistuksen.

MUUTAMIA HUOMIOITA:

 

STARTTITASON tunnit on tarkoitettu 8–9-vuotiaille. Starttitasosta alkaen voi valita minkä lajin tahansa ja lajeja voi valita useamman. Starttitasolla harjoitellaan lajin perusteita monipuolisesti, tutustutaan lajikulttuuriin ja toimintatapoihin. Starttitunnilta saa hyvän pohjan tanssiharrastukselle. Lukujärjestyksessä tunnit löytyvät seuraavasti: nyky startti, baletti startti, showjazz startti, street startti ja breikki startti. Mikäli valitset tässä vaiheessa nykytanssin tai baletin, lähdet suorittamaan laajan opintomäärän polkua. Mikäli valitset breikin, showjazzin tai streetin, suoritat yleistä oppimäärää. Halutessasi voit valita useamman starttitunnin viikossa. Suosittelemme kahta viikkotuntia.

 

BALETIN KÄRKITOSSUTUNNEISTA: Kärkitossuharjoittelu aloitetaan baletin perustaso 2 -tasolla, jolloin viikkotunteja on kaksi. Perustaso 2, keskitaso 1 ja keskitaso 2 -tasoilla toinen viikkotunti on aina kärkitossutunti. Point keskitaso -tunti on tarkoitettu keskitaso 1-2 -tason oppilaille. Point jatko -tunti on tarkoitettu jatkotason ja edistyneet tason balettioppilaille lisätunniksi.

 

UUTTA

  • Showjazz aikuiset avoin taso -tunti ei vaadi aikaisempaa tanssikokemusta. Uusi ryhmä perustettu maanantaille Monikkoon!
  • Breikki aikuiset alkeet -tunti keskiviikkoisin on mahtava tilaisuus kokeilla jotain uutta! Sopii hyvin myös lisätunniksi street-harrastajille.
  • 13+-tunnit, nyky/showjazz, baletti, street, sopii erinomaisesti nuorille, jotka haluavat aloittaa uuden harrastuksen tai palata tauon jälkeen lajin pariin. Ei vaadi aikaisempaa kokemusta.
  • Uusi barre-tunti perjantaisin Monikossa. Paras tapa aloittaa viikonloppu!
  • UUTTA: NTO musikaalit maanantaisin! NTO musikaalitunnit ovat lasten ja nuorten kokonaisvaltaiseen ilmaisuun keskittyvät uudet opetusryhmät, joita vetää musiikkiteatterin kokenut ammattilainen. Pääpaino tunneilla on musiikkiteatterista tuttujen kohtausten harjoittelemisessa, koreografioiden opettelemisessa, liikkeen ja äänen yhdistämisessä sekä musikaalien ensembletyöskentelyn perusteissa. Aikaisempaa kokemusta musiikkiteatterista, musikaaleista tai musiikin opiskelusta ei tarvita. Lukuvuoden aikana opetellaan, kokeillaan, onnistutaan, epäonnistutaankin ja erityisesti iloitaan paljon innostavassa yhteishengessä. Kauden aikana toteutetaan pienimuotoinen, ryhmän taitotasolle sovitettu esitys. Ryhmän on myös mahdollista tehdä vapaaehtoinen lisämaksullinen retki Svenska Teaternin Matilda-musikaaliin. Tunneille tarvitset mukaan iloista mieltä, kiinnostusta musiikkiteatteriin sekä rohkeutta heittäytyä myös äänenkäytön perusteiden kokeiluun.
  • Tulossa myös uusia kivoja opettajia.

 

YHTEYSTIEDOT AJAN TASALLE

Merkitse ilmoittautumislomakkeeseen sellaiset huoltajan ja oppilaan sähköpostiosoitteet, jotka toimivat ja joissa on riittävästi tilaa. Kaikki oppilasposti ja lukukausimaksulaskut lähetetään sähköposteina. Myös oikeat puhelinnumerot ovat tärkeitä, lähetämme esim. kiireellisistä tuntimuutoksista tiedot tekstiviesteinä.

 

OTA YHTEYTTÄ, JOS TARVITSET APUA

Toimisto ma 12-17, ti-to 12-15 (maksuasiat, yleiset asiat): tanssiopisto@nto.fi, 09-8799284.

Showjazz ja nykytanssi: Neea Kuikka, neea.kuikka@nto.fi

Baletti: Jaana Saaranen, jaana.saaranen@nto.fi

Lastentanssi ja katutanssi: sini.kukkonen@nto.fi

 

 

LUKUKAUSIMAKSUT

https://nto.fi/fi/maksut

Tuetun oppilaspaikan anomuksen (ent. vapaaoppilasanomus) voi tehdä 1.10.2024 mennessä.

 

 

Scroll to Top